De leukste Nederlandse tassenmerken

Op zoek naar een mooie tas? Dan hoef je niet over de grens te zoeken. Want de leukste tassen worden gewoon ontworpen in Nederland. We hebben de beste Nederlandse tassenmerken voor je op een rijtje gezet. Merken die bekend staan om hun kwalitatieve producten en rekening houden met mens en milieu. Zodat jij je nieuwe aanwinst kunt dragen zonder schuldgevoel.

Denise Roobol

We trappen het lijstje met de leukste Nederlandse tassenmerken af met de tassen van Denise Roobol. Oprichter Denise Roobol startte in 2013 met het maken van tassen van vegan leer die er niet alleen mega fashionable uitzien maar ook van hoge kwaliteit zijn. De tassen zijn zowel PETA als BSCI gecertificeerd wat betekent dat de er geen dierlijke producten worden gebruikt bij de productie en dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. De tassen worden in een Chinees atelier gemaakt.

Bekijk Denise Roobol tassen

Fraenck

Kom je wel eens in Arnhem? Grote kans dat je dan langs de concept store van het Nederlandse tassenmerk Fraenck bent gelopen. Het tassenmerk heeft zijn populariteit te danken aan de unieke tassen die ze maken van zeilen. Naast het leveren van kwalitatief hoogwaardige tassen van geupcycled materiaal staat Fraenck ook voor een zo eerlijk en oprecht mogelijk productieproces. De tassen zien er super leuk uit, zijn veganistisch en waterafstotend. Perfect voor mee naar werk en ideaal om mee naar school te nemen.

Bekijk Fraenck tassen

MYoMY

Het Nederlandse tassenmerk MYoMY staat voor sociaal ondernemen. Ze zitten zich in om maatschappelijke impact te maken in de economie waar ze zich in verkeren. In de mode- en kledingindustrie zijn arbeidsomstandigheden vaak ondermaats.

MYoMY zorgt er daarom als gecertificeerde B corporation voor dat arbeidsomstandigheden up-to-standard zijn en dat de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Het leer dat wordt gebruikt voor de tas wordt met een zo laag mogelijke hoeveelheid chemicaliën gelooid en water- en energieverbruik wordt geminimaliseerd.

Oh, en ook niet onbelangrijk: de tassen zien er mega mooi uit. Je kunt de MYoMY tassen herkennen aan de simplistisch elegante uitstraling.

Susan Bijl

In Rotterdam is al langere tijd een heel populair tassenmerk en ook in de rest van Nederland raken steeds meer mensen bekend met de tassen van Susan Bijl. De eerste Susan Bijl tas was het antwoord op de single-use plastic tas.

Sindsdien heeft Susan Bijl de collectie uitgebreid met handtassenschoudertassenrugzakken en meer voor dagelijks gebruik. Gemaakt van stevig, waterdicht en duurzaam materiaal en gekenmerkt door vrolijke kleuren en een diagonale streep herken je de Susan Bijl tassen uit duizenden. Wij zijn fan!

Bekijk Susan Bijl tassen

Teym

Het tassenmerk Teym is opgericht met maar 1 doel: doordachte producten ontwikkelen die jarenlang meegaan en op een eerlijke manier gemaakt worden. Wat wij zo tof vinden aan dit merk is dat de collectie bestaat uit tijdloze tassen die niet trendgevoelig zijn.

Daarom is de tassencollectie ook klein. Alle tassen hebben een volledig doordacht design en zijn perfect geschikt voor dagelijks intensief gebruik. Alle tassen worden gemaakt in Europa onder goede en eerlijke werkomstandigheden.

Bekijk Teym tassen

O My Bag

Op zoek naar een tassenmerk die niet alleen mega leuke tassen maakt maar zich ook dagelijks inzet om een positieve impact te maken? Dan is het Nederlandse tassenmerk O My Bag wat voor jou. O My Bag biedt een grote collectie van leren en veganistische tassen die perfect zijn voor iedere gelegenheid. De tassen hebben een stijlvolle klassieke uitstraling waarmee je gegarandeerd indruk maakt.

De tassen worden handgemaakt in India. Bij de productie wordt de impact op het milieu tot een minimum beperkt en het merk draagt een grote verantwoordelijkheid voor het realiseren van eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden.

BURKELY

Burkely: een bijzonder merk bekend van de kwalitatief goede leren tassen. Wist jij al dat de roots van dit tassenmerk in Nederland liggen? In 1944 werd het moederbedrijf van BURKELY opgericht in Waalwijk en vandaag de dag is het hoofdkantoor nog steeds gevestigd in Nederland. Namelijk, in Tilburg.

Alle BURKELY tassen zijn gemaakt van hoogwaardig restleer afkomstig uit de vlees- en zuivelindustrie. Als je de tas op de juiste manier verzorgt kun je jarenlang plezier van deze tassen. De collectie schouder- en handtassen van BURKELY bestaat uit prachtige tassen die ideaal zijn voor werk, voor mee naar school.

Ook over dit onderwerp