De beste schooltas merken beoordeeld op 4 criteria

Ga jij naar de middelbare school binnenkort? Of heb je een nieuwe schooltas nodig? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze blog helpen we je bij het kiezen van de beste schooltas. We hebben de beste schooltas merken voor je uitgezocht en beoordeeld aan de hand van 4 criteria. De functionaliteit, het design, het materiaal en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Of het nu gaat om het trotseren van regenachtige dagen, het organiseren van schoolbenodigdheden, of het maken van een stijlvol statement, in deze blog vind je de sterke punten van elk merk en leggen we uit waarom ze een plaats verdienen in de top 10 beste schooltas merken.

Dé top 10 schooltas merken

MerkFunctionaliteitDesignMateriaalPrijs-kwaliteitTotale score
Eastpak43454
The North Face45544,5
Rains44,5544,3
Herschel Supply Co.43544
Burkely4,544,544,3
Fjällräven44534
Suitsuit44444
Thule54534,3
Got Bag4,54544,3
Dakine53533,8

Rains

Algemene beoordeling: 4,3

Eerlijk is eerlijk, als het aankomt op regenachtige dagen, is er niets beter dan een Rains rugzak. Deze beauty’s zijn niet alleen 100% waterdicht dankzij hun gecoate polyester, maar ze zijn ook nog eens superstevig. Met een ruim hoofdvak voor je boeken en laptop, plus een extra vakje voor je sleutels en portemonnee, zijn deze rugzakken zowel praktisch als stijlvol. En het beste? Ze zijn hartstikke betaalbaar! Vooral omdat de tassen jaren mee gaan.

Onze favoriete Rains schooltassen

Got Bag

Algemene beoordeling: 4,3

Got Bag is perfect voor eco-bewuste scholieren. Deze rugzakken, gemaakt van 100% gerecycled oceaanplastic, zijn een statement in duurzaamheid. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook sterk en functioneel, met genoeg ruimte voor al je schoolbenodigdheden. Ja, ze zijn iets duurder, maar bedenk hoe cool het is om bij te dragen aan een betere planeet terwijl je er ook nog eens goed uitziet!

Eastpak

Algemene beoordeling: 4

De Eastpak, een klassieker onder de schoolrugzakken. Deze tassen staan bekend om hun duurzaamheid en functionaliteit. Met ruime compartimenten, comfortabele schouderbanden en een reeks van kleuren en designs, is er altijd een Eastpak die bij jouw stijl past. Bovendien zijn ze zeer betaalbaar, wat ze een uitstekende keuze maakt voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit zonder de bank te breken.

Onze favoriete Eastpak schooltassen

The North Face

Algemene beoordeling: 4,5

Voor de avontuurlijke zielen onder ons, biedt The North Face rugzakken die zowel stoer als duurzaam zijn. Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polyester en nylon, zijn deze rugzakken ontworpen om de elementen te weerstaan. Ze zijn ideaal voor scholieren die iets nodig hebben dat zowel op het schoolplein als op wandeltochten standhoudt. Let wel op de prijs; deze tassen zijn een investering, maar eentje die je niet snel zult betreuren.

Onze favoriete The North Face schooltassen

Herschel Supply Co.

Algemene beoordeling: 4

Als je op zoek bent naar een mix van functionaliteit en mode, kijk dan niet verder dan Herschel Supply Co. Deze rugzakken zijn niet alleen ruim genoeg voor al je schoolspullen, maar hebben ook slimme extra vakjes, zoals een voorvak voor pennen en een zijvak voor je waterfles. Het design is chic en tijdloos, en de kwaliteit van de materialen betekent dat je rugzak jaren meegaat.

Onze favoriete Herschel Supply Co. schooltassen

Fjällräven

Algemene beoordeling: 4

Deze trendy rugzakken uit Zweden zijn een hit over de hele wereld. Ze zijn niet alleen super stijlvol en verkrijgbaar in een regenboog van kleuren, maar ook gemaakt van duurzaam, waterafstotend materiaal. Met een ruim hoofdvak en verstelbare schouderbanden zijn ze comfortabel en praktisch – ideaal voor een drukke schooldag.

Onze favoriete Fjällräven schooltassen

Thule

Algemene beoordeling: 4,3

Voor degenen die echt georganiseerd willen blijven, zijn Thule rugzakken een droom. Deze tassen zijn uitgerust met tal van vakken en slimme functies zoals een geïntegreerd drinksysteem of een apart laptopvak. Ze zijn ontworpen voor duurzaamheid en comfort, maar houd rekening met de hogere prijs. Deze rugzakken zijn een investering in organisatie en kwaliteit.

Onze favoriete Thule schooltassen

Suitsuit

Algemene beoordeling: 4

Vrolijk, kleurrijk en super functioneel – dat is Suitsuit in een notendop. Deze rugzakken bieden genoeg ruimte voor al je schoolspullen, met handige extra vakken voor je laptop en kleine items. Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polyester, nylon en leer, zijn deze tassen gebouwd om lang mee te gaan, en dat alles voor een redelijke prijs.

Onze favoriete Suitsuit schooltassen

Dakine

Algemene beoordeling: 3,8

Dakine staat bekend om zijn stijlvolle, functionele ontwerpen. Deze rugzakken, perfect voor dagelijks gebruik, zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden een geweldige balans tussen prijs en kwaliteit. Ze zijn ideaal voor studenten die een veelzijdige, comfortabele tas nodig hebben voor hun drukke schoolleven. Let wel op dat de grotere modellen wat zwaarder kunnen zijn.

Burkely

Algemene beoordeling: 4,3

Voor een tijdloze, minimalistische look is Burkely de weg te gaan. Hun tassen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en zijn zowel waterbestendig als duurzaam. Met veel vakken en verstelbare schouderbanden zijn ze super praktisch, of je nu voor een crossbody model of een rugzak kiest. Een Burkely tas is een stijlvolle, functionele keuze voor iedere scholier.

Ook over dit onderwerp