Tasje voor bruiloft kiezen: Let hier op

Een tasje voor een bruiloft nodig? 9 van de 10 keer wordt de tas voor de bruiloft vergeten. Je kent het wel, je hebt je outfit en je schoenen na wat gepuzzel eindelijk klaarliggen. En dan kom je er tot overmaat van ramp achter dat geen van je tassen matcht bij je look. In deze blog helpen we je bij het kiezen van de beste bruiloft tas. Eentje waarmee je niet alleen de blits maakt op de dag zelf, maar die je ook daarna nog met plezier kunt dragen.

Wat voor tas mee naar een bruiloft?

Er zijn een heleboel verschillende soorten tassen te krijgen. Van groot tot klein, van subtiel tot extravagant en van praktisch tot stijlvol. Als je te gast bent op een bruiloft dan kun je het beste gaan voor een wat kleinere tas. Hoewel wij fan zijn van praktische en grote tassen, is dat op een bruiloft not-done. Zie je het al voor je op de foto’s, al die gasten met giga tassen.

Die grote baggy schoudertas kun je dus beter thuislaten. Het enige wat jij bij je hoeft te hebben zijn wat essentials zoals je telefoon, make-upje en wat tissues om een traantje weg te pinken. Pas het formaat van je tas daar dan ook op aan! Neem je bijvoorbeeld ook nog graag een extra outfit of een ander paar schoenen mee? Doe die dan in een andere tas en zet die bijvoorbeeld in de garderobe of achter de receptie.

bruiloft-tas-meenemen

De tas voor de bruiloft matchen aan het thema

Hieronder hebben we een aantal populaire bruiloft thema’s op een rijtje gezet met daarbij natuurlijk uitgelegd welke tas je het beste kunt meenemen naar de bruiloft.

Lente bruiloft

Ga jij binnenkort naar een lente bruiloft? Dan zit je helemaal goed met pastel tinten! Ga bijvoorbeeld voor een licht roze of paarse clutch of een beige handtas. Ook met knal geel, oranje of paars zit je goed op een lente bruiloft. Laat je inspireren door de kleuren uit de natuur.

Landelijke bruiloft

Een bruiloft met een landelijk thema draait om het gebruiken van natuurlijke materialen, aardse tinten en verse bloemen. Voor een zachte, frisse en ook chique uitstraling. Dit thema kun je terug laten komen in je tas door bijvoorbeeld te gaan voor een chique schoudertas van vegan leer of voor een chique clutch in zachte tonen.

Bohemian bruiloft

De bohemian bruiloft is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Je kunt je bij dit thema veel meer uitleven als gast. De sfeer is ongedwongen en de kledingvoorschriften veel losser. Denk bijvoorbeeld aan lichte kleuren, fijne materialen en natuurlijke elementen. Een rotan gevlochten tasje, een tas met franjes of een suède tas met een kleurrijk element passen hier perfect bij.

Herfst bruiloft

Bij een herfst bruiloft denk je natuurlijk meteen aan de warme herfstkleuren. Ga bijvoorbeeld voor een tas in cognac-kleur. Of voor warm rood, oranje, geel of bruin. Ook tassen met een warme print passen hier erg goed in thuis. Heb je een tas in neutrale kleur maar wil je toch net dat extra’s? Dan kun je ook gaan voor een tashengsel met een herfstige print.

Touch of Gold

Staat er een bruiloft in jouw agenda met als thema “Touch of Gold”, dan is een tas de perfecte accessoire om een touch of gold aan je outfit te geven. Ga bijvoorbeeld voor een licht glanzende kleine tas, voor een clutch met zachte glitter of bijvoorbeeld voor een crossbody tas met een gouden ketting als strap.

De kleur van de tas

Ga je naar een bruiloft met een ander thema? Of is het thema van de bruiloft minder uitgesproken? Dan zul je zelf de kleur van de tas uit moeten kiezen. Er is 1 kleur waar je zeker van weg moet blijven: wit. Dat geldt niet alleen voor je outfit, maar ook voor de tas. Ook al staat een witte tas nog zo enig bij je outfit, ons advies blijft toch om je niet te wagen aan deze kleur. 

Daarnaast raden wij aan om, tenzij het thema daar om vraagt, weg te blijven van hele felle kleuren. Ga jij voor fel oranje of blauw en is de rest van de gasten voornamelijk in pastel kleuren gekleed? Dan vraagt jouw tas wel erg veel aandacht, en dat is vaak niet gewenst.

Met een pastelkleur zit je in principe altijd goed. Ga bijvoorbeeld voor beige, licht roze of lichtgrijs. Tinten die vaak makkelijk te combineren zijn met verschillende outfits waarmee je je bruiloft outfit helemaal afmaakt. Liever een wat donkerdere kleur? Dan zit je met aardse tinten zoals bruin en groen ook altijd goed.

Ook over dit onderwerp

Veelgestelde vragen

Heeft de bruid zelf ook een tas mee?

Elke bruid heeft wel een tas mee op de grote dag. Die sleept ze natuurlijk niet zelf de hele dag mee, dat doet bijvoorbeeld een vriendin of de moeder van de bruid. Alles wat de bruid nodig kan hebben op de grote dag zit in die tas. Denk bijvoorbeeld aan de telefoon, make-up, pepermuntjes, deodorant, een naaisetje en pleisters.

Wat voor tas is handig tijdens een bruiloft?

Ben je te gast op een bruiloft? Dan is het handig om een klein tasje of een clutch mee te nemen voor je essentials. Laat je grote tas thuis of achter bij de garderobe. In je kleine tas kun je alles meenemen wat je die dag nodig hebt, zoals je telefoon, wat tissues en bijvoorbeeld een deodorant.