De trendy hobo tas is weer terug

Yes, de hobo tas is terug van weggeweest! Deze tas met nonchalante look was razend populair eind vorige eeuw en heeft nu weer een echte comeback gemaakt. Bijna ieder groot modehuis heeft een hobo tas in de collectie en ook voor een kleiner prijsje zijn de leukste varianten te vinden. Hoog tijd dat jij deze iconische tas ook toevoegt aan je collectie.

Wat is een hobo tas?

Van oudsher is de hobo tas, ook wel buideltas genoemd, een ruime maanvormige schoudertas gemaakt van suede of leer. In de jaren 70 droegen waren mensen vooral fan van de hobo tassen met kleurrijke wilde prints. Hoe gekker, hoe beter. De tas heeft vaak een brede band zodat je de tas nonchalant over je schouder kunt dragen. Het fijne aan deze tas: hij is ruim, ideaal voor alledaags en lekker makkelijk.

Waar komt de naam vandaan?

De naam van de hobo tas heeft niet zo’n chique afkomst. De tassen zijn namelijk vernoemd naar de knapzakken waar zwervers hun spullen in mee namen. Hobo betekent in het Frans namelijk letterlijk ‘zwervers’.

De vorm van de hobo tas zoals wij hem kennen is ook geïnspireerd op hoe zwervers de knapzak gebruikte. Alle spullen werden samengebonden in een doek en die doek werd aan een stok vastgeknoopt. Die zak-vorm is precies waar de hobo tas zijn populariteit aan dankt. Door de vorm passen namelijk al je spullen makkelijk in de tas en het staat ook nog eens leuk bij iedere outfit.

Hobo tas combineren

Hobo tassen zijn ideaal voor dagelijks gebruik. De tassen hebben een minimalistische look en je hoeft niet moeilijk te doen over welke spullen je wel of niet meeneemt, in deze tassen past namelijk verrassend veel.

De tas is daarnaast ook erg comfortabel om te dragen over je schouder. Dat maakt de tas ideaal voor een dagje slenteren door de stad, een wandeling, voor mee naar school of zelfs voor een avondje uit. Door de veelzijdigheid van de hobo-bag is deze tas wat ons betreft een echte must-have.

Onze top 3 hobo tassen

Jouw garderobe verdient deze trendy tas. Ga je liever voor een simplistisch model die je overal mee kunt combineren? Of wil jij uitpakken en een statement maken met je hobo tas? Wij hebben onze 3 favoriete soorten hobo tassen voor je op een rijtje gezet. Er zit er vast 1 tussen die bij jou past.

Zwarte hobo tas

Ga jij voor een hobo tas? Dan zit je met een zwart exemplaar altijd goed. Niet voor niets dat de zwarte hobo tas zo populair is. Deze tas kun je zo’n beetje met elke outfit combineren. De tas heeft een tijdloze uitstraling, raakt nooit uit de mode en is de ideale go-to tas voor alledaags gebruik. Wij raken nooit uitgekeken op deze minimalistische varianten:

Leren hobo tas

Als we het hebben over de klassieke hobo tas modellen dan mag een leren variant niet ontbreken. Dit item mag – wat ons betreft – niet ontbreken in je kast. De uitstraling van het leer past perfect bij dit model tas. Vooral de bruine leren hobo tassen zijn populair. Bijvoorbeeld als kantoortas of schooltas.

Statement hobo tas

Wil je liever een statement maken met je tas? Een uniek accessoire aan je outfit toevoegen? Ga dan voor een hobo tas in opvallende kleur of print. Met een statement hobo tas voeg je net even wat extra’s toe aan je look en kun je je persoonlijkheid goed laten zien.

Ook over dit onderwerp

Veelgestelde vragen

Waar kun je een hobo tas aan herkennen?

Een hobo tas heeft meestal een halve maanvorm, kun je dragen over je schouder, is meestal niet verstevigd en is ruim

Wat is het verschil tussen een buideltas en een hobo tas?

Daar kunnen we kort over zijn: er is geen verschil. Een hobo tas is hetzelfde als een buideltas. Beide namen refereren naar de herkomst van de tas, namelijk de knapzak die zwervers gebruiken om spullen mee te nemen.

Wat is het verschil tussen een hobo tas en een bucket bag?

Met een hobo tas wordt een maanvormige tas bedoeld die de look heeft van een “zak”. De hobo tas heeft vaak een brede onderkant waar je veel spullen in kwijt kunt. Met een bucket bag wordt een tas bedoeld die de vorm heeft van een emmer. Deze heeft juist vaak een smallere onderkant een brede bovenkant.